Nyheter Vin 2024
Velkommen til vinnyheter 2024! Som alltid, er vi her for å veilede deg gjennom de mest spennende og smakfulle tilskuddene til vinverdenen denne sesongen. Fra forfriskende hvitviner og livlige musserende viner, til smakfulle rødviner, vår samling representerer det beste av nye trender, innovative produsenter, og klassiske vinhus som fortsetter å imponere. Enten du er en erfaren sommelier på utkikk etter inspirasjon til restaurantens vinkart, eller en vinentusiast ivrig etter å utvide horisonten, er vårt utvalg designet for å berike enhver smakspallett.
Nyheter Champagne og Musserende
Utforsk det siste innen musserende vin, fra tidløse klassikere til spennende nye funn, skreddersydd for å fornye og berike restaurantens vinkart. En ideell måte å tilføre et ekstra lag av finesse til dine gjesters matopplevelse.
Bollinger
PN VZ 19
Frankrike | Champagne
Drue: 100% Pinot Noir
Gyllen farge. Fruktig på nesen med noter av røde og eksotiske frukter. Silkemyk tekstur med smaker av hvite frukter, sitrus og fersken. Kompleks vin med hint av salinitet på slutten. Tradisjonell champagnemetode med 4 års lagring. Blend av 3 forskjellige årganger, med baseår 2019 (2018 og 2009) Ypperlig til sjømat, skalldyr, lyst kjøtt og oster.
- EPD: 6542575
- Vecturanr: 170860
- Vinmonopolnr: 17871301
Autentico Cava
Brut Organic
Spania | Utiel-Requena
100% Macabeo
Attraktiv blekgul farge med grønne nyanser. Duft av frisk frukt, hvite blomster og lette hint av nøtter og bakverk. Smaken er frisk og fruktig med balansert syrlighet. Økologiske Macabeo vinmarker i Requena-området ca 700m over havet og drar nytte av et kontinentalt klima myknet av påvirkning fra Middelhavet. Produksjonen følger den tradisjonelle metoden med annengangs gjæring i flasken, hvor den oppnår volum og kompleksitet med modning på lees i minimum 9 måneder. Passer som aperitiff, til sjømat, paella og salater.
- EPD: 6510291
- Vecturanr: 170398
- Kun Horeca
Cavicchioli “Tre Medaglie” Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC
Italia | Emilia- Romagna Lambrusco di Sorbara
Drue: Lambrusco, Grasparossa di Castelvetro
Dyp rubinrød. Fruktig aroma, med hint av kirsebær og bjørnebær. Fruktig med mørke bær, harmonisk sødme. Druene presses, skallkontakt i 5-6 dager før fermentering på ståltank. Vinen er laget på Charmat metoden.
Passer til spekemat, sjømat, fylt pasta og sterk mat.
- EPD: 6539159
- Vecturanr: 170686
- Vinmonopolnr: 17871401
Bollinger La Grande Année 2015
Frankrike | Champagne
Drue: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Dyp strågul farge. Duften er intens, men med stor finesse. Lett krydret med aromaer av modne epler og rabarbra samt et snev av nøtter og smør. En vin som er fyldig og moden med utsøkt struktur og kompleksitet, og en meget lang ettersmak. Lagres minimum 6 år på bunnfallet. Passer fint til fersk eller varm foie gras, grillet eller braisert fisk, hummer, lam, kalv og oster av typen parmesan, reblochon og comté.
- EPD: 6436448
- Vecturanr: 169295
- Vinmonopolnr: 17122901
Bollinger La Grande Année Rosé 2015
Frankrike | Champagne
Drue: 63% Pinot Noir, 37% Chardonnay inkl. 5% rødvin
Lakserosa farge med oransje nyanser. Komplekse aromaer av rips, mandler og mineraler etterfulgt av krydder aromaer. I munnen finner vi en flott struktur og fylde med aromaer av kirsebær og ristet brød. Lang, frisk og kompleks ettersmak. Lagres minimum 6 år på bunnfallet. Anbefales til kjøtt som andebryst, vaktel eller perlehøne, vilt, lam eller orientalske retter samt desserter med røde bær eller rabarbra.
- EPD: 1219930
- Vecturanr: 116063
- Vinmonopolnr: 4398201
Langlois Crémant de Loire Cadence
Frankrike | Loire
Drue: 50% Chenin Blanc, 20% Chardonnay, 20% Pinot Noir 10% Cabernet Franc
Gyllen gul farge. Elegant på nesen med duft av hasselnøtter, tørket frukt og brioche. Smaker av sitron og hvite frukter, fantastisk finesse og lang lengde. Bruk av tradisjonell metode med minimum 4 års lagring på bunnfallet. Vinen passer ypperlig til oster som feks comté, hvitt kjøtt, fisk og skalldyr
- EPD: 6415483
- Vecturanr: 169296
- Vinmonopolnr: 17123001
Enterizo Cava Brut
Spania | Utiel-Requena
Drue: 100% Macabeo
Attraktiv blekgul farge med grønne nyanser. Duft av frisk frukt, hvite blomster og lette hint av nøtter og bakverk. Frisk og fruktig smak med balansert syrlighet. Vinmarker på 40 år i Requena-området omtrent 700 meter over havet som drar nytte av et kontinentalt klima myknet av påvirkning fra Middelhavet. Håndplukkede druer. Tradisjonell metode med annengangs gjæring i flasken, hvor den oppnår volum og kompleksitet med minimum aldring på lees i 9 måneder. Passer som aperitiff, til sjømat, paella og salater.
- EPD: 6510267
- Vecturanr: 140396
- Kun Horeca
Enterizo Cava Brut Nature
Spania | Utiel-Requena
Drue: 100% Macabeo
Attraktiv blekgul farge med grønne nyanser. Duft av frisk frukt, hvite blomster og lette hint av nøtter og bakverk. Frisk og fruktig smak med balansert syrlighet. Vinmarker på 40 år i Requena-området omtrent 700 meter over havet. Håndplukkede druer. Tradisjonell metode med annengangs gjæring i flasken, hvor den oppnår volum og kompleksitet med minimum aldring på lees i 9 måneder. Passer som aperitiff, til sjømat, paella og salater.
- EPD: 6510275
- Vecturanr: 170395
- Kun Horeca
Enterizo Cava Brut Reserva
Spania | Utiel-Requena/Dop Cava
Drue: 100% Macabeo
Ren og lys lysegul farge med gullrefleksjoner, små og vedvarende bobler. Duft av pærer, fennikel og konditori med diskret hasselnøtt. Smaken er kremet og frisk, balansert, vedvarende med elegant syrlighet. Utvalgte Chardonnay-vinmarker fra Requena-området på ca 700m høyde, hvor leirejord i kombinasjon med et kontinentalt klima myknet av påvirkning fra Middelhavet. Modning på minst 36 måneder på lees for å oppnå sin karakteristiske eleganse. Passer som aperitiff, til sjømat, fisk, spanke skinker.
- EPD: 6510283
- Vecturanr: 170397
- Kun Horeca
Langlois Crémant de Loire Brut Rosé
Frankrike | Lorie
Drue: 78% Cabernet Franc 22% Pinot Noir
Lys rosa, med nyanser av kobber. Elegant på nesen med duft av fersken. Frisk og fruktig vin, med lang ettersmak. Bruk av tradisjonell metode med minimum 18 mnd lagring på bunnfallet. Vinen passer som aperitif, eller til syrlige desserter og lune salater.
- EPD: 6415472
- Vecturanr: 169297
- Vinmonopolnr: 16899801
Teresa Rizzi Trevenezie IGT Frizzante Bianco
Italia | Veneto
Drue: 90 % Garganega 10% lokale druer
Klar lys gul på farge, på nesen er vinen frisk, fruktig med aroma av tropiske frukter. På smak gjenspeiler den duften med en elegant og frisk avslutning. Passer til aperitiff, perfekt som er mix- produkt også god til salater og lette retter.
Skrukork
- EPD: 6463111
- Vecturanr: 170036
- Kun Horeca
Martín Còdax Sparkling
Albariño
Spania | D.O. Rias Baixas, Salnés Valley
Drue: 100% Glera
Lys gyllen gul, fine bobler. Duften er sitrusaktig, fruktig med tydelig grønt eple og noter av aromatiske urter. Passer som en forfriskende aperitiff, sjømatretter, spesielt de som inneholder skalldyr, på grunn av dens kompatibilitet med den kystbaserte maten fra Rias Baixas-regionen.
- EPD: 6480263
- Vecturanr: 170034
- Vinmonopolnr: 18540101
Teresa Rizzi Rosato Sparkling
Italia | Veneto - Lombardia
Drue: Pinot Bianco, Pinot Nero og andre lokale sorter
Antikk rosenrød med fine, vedvarende bobler. Frisk og fruktig med en elegant aroma av blomster, syrlige sitrusnoter og smaker av røde bær. Fin balanse mellom sødme og syrlighet, og en lang og behagelig ettersmak. Vinen lages på Charmat-metoden. Den er perfekt for å nyte som aperitiff, til antipasti eller lette måltider.
- EPD: 6512404
- Vecturanr: 170448
- Kun Horeca
Teresa Rizzi Rosato Sparkling mini
Italia | Veneto - Lombardia
Drue: Pinot Bianco, Pinot Nero og andre lokale sorter
Antikk rosenrød med fine, vedvarende bobler. Frisk og fruktig med en elegant aroma av blomster, syrlige sitrusnoter og smaker av røde bær. Fin balanse mellom sødme og syrlighet, og en lang og behagelig ettersmak. Vinen lages på Charmat-metoden. Den er perfekt for å nyte som aperitiff, til antipasti eller lette måltider.
- EPD: 6512263
- Vecturanr: 170447
- Kun Horeca
Nyheter Hvitvin
Oppdag det siste innen hvitvin, fra kjente klassikere til spennende nye tilskudd, skreddersydd for å fornye og utvide restaurantens vinkart. En ideell måte å berike dine gjesters matopplevelse på med et nøye utvalgte viner.
La Croisade Classic Chardonnay
Frankrike, Languedoc
Drue: 100% Chardonnay
Lys gul farge med grønn kant. Fruktdreven, floral med toner av fersken og aprikos. Tørr, fruktig og balansert rund smak. En meget bruksvennlig Chardonnay. Druer fra høytliggende områder i Pays d’Oc. Tradisjonell vinifikasjon på ståltanker. Passer som aperitiff, til fisk og skalldyr, salater eller alene
- EPD: 5113048
- Vecturanr: 148185
- Kun Horeca
Comte de Bernadotte Petit Chablis
Frankrike, Burgund
Drue: 100% Chardonnay
Blek klar gul farge. Aroma av moden frukt og hasselnøtter. Floral og elegant finish. Fruktig, frisk og velbalansret vin. Vinfisert på ståltank ingen bruk av eik. Aperitiff, sjømat, sushi og som drikkevin.
- EPD: 6534291
- Vecturanr: 70836
- Kun Horeca
Comte de Bernadotte Chablis
Frankrike, Burgund
Drue: 100% Chardonnay
Blek gul farge . Aroma av hvit frukt, blomster, mineraler og sjø. Frisk og veldig mineralsk. Vinfisert på ståltank ingen eik. Drikkeklar nå, men kan også lagres
Passer til fisk, skalldyr, hvitt kjøtt, østers og sushi.
- EPD: 6534325
- Vecturanr: 170835
- Kun Horeca
Pouilly Fumé Benoit Chauveau La Charmette
Frankrike, Pouilly Fumé
Drue: 100% Sauvignon
Blek gul med grønne kanter. Frisk aroma med preg av gule frukter Frisk og fruktig med behagelig syre.
Ligget på lees i 6 mnd. Tradisjonell vinfikasjon og lagring på ståltanker
Passer til teresssevin, fisk og skalldyr, lyst kjøtt og lyst kjøtt.
- EPD: 6542476
- Vecturanr: 170837
- Kun Horeca
Hubert Brochard Pouilly Fume
Frankrike, Loire
Drue: 100% Sauvignon Blanc
Lys gul med grønne nyanser. Noter av grapefrukt, hvite blomster og sitrus. Fruktig på smak med behagelig mineralsk preg. Druene er dyrket i flintholdig kalksteinjord som gir mye mineraler til vinen. Vinifikasjon på ståltanker, ingen bruk av eik. 4 mnd på bunnfall. Passer til retter av fisk og skalldyr, aperitif eller til tørre oster.
- EPD: 6515746
- Vecturanr: 170456
- Vinmonopolnr. kommer
Lapis Luna Sauvignon Blanc
USA, California, North Coast, Mendocino
Drue: 100% Sauvignon Blanc
Lys strågul farge. Tropiske frukter, mango og moden ananas parfymerer nesen. Saftig og juicy syrlighet, forfriskende som balanserer godt med den tropiske frukten og steinfrukt som avsluttes med deilig lengde. Innhøsting på natten. Passer til grillet sjømat, salater med geitost, asparges og parmesan, kylling med urter og friske oster som Chèvre, brie eller Mozzarella.
- EPD: 6524920
- Vecturanr: 170680
- Vinmonopolnr. kommer
Lapis Luna Chardonnay
USA, California, North Coast, Mendocino
Drue: 100% Chardonnay
Lys gyllen farge. Aromaer av grillet ananas, sitron, hvit fersken og nektarin med et snev av vaniljestang. Smaken er rik og rund med en fin syrlighet, noe som fører til en lang saftig finish. Druene høstes om natten og hele klaser presses. Modnes i 6 mnd på 2 år gamle fat og 6 mnd på flaske før salg. Passer til sjømat, fjærkre, kremede pastaretter, risotto og vegetarretter.
- EPD: 6524938
- Vecturanr: 170681
- Vinmonopolnr. kommer
Prüm Graach Himmelreich Riesling GG
Tyskland – Mosel, Graach, Himmelreich
Drue: 100% Riesling
Blek gul farge. Intens fruktig og mineralsk nese med tydelige aromaer av eksotiske frukter og urter.Tørr og fyldig, perfekt strukturert riesling med ryggrad fra mineraliteten, kompleksitet perfekt kombinert med syrligheten. Modnes i 6 måneder på flaske. Lagringsdyktig opp til 20 år, men drikker også perfekt i dag! En unik Grosse Gewächs! Sjømat, fjærfe, kalvekjøtt, sopp, vegetarretter.
- EPD: Kommer
- Vecturanr: 170871
- Vinmonopolnr. kommer
Weingut Ernst Grüner Veltliner
Østerrike | Burgenland, Deutschkreutz
Drue: 100% Grüner Veltliner
Dyp gul farge. Tydelig duft av ananas med sort pepper på nesen, saftig og krydret på tungen. Frisk og livlig med tydelige sitrus- og hvite pepper noter. Vinen har også smaker av fersken, aprikos, honning og mineraler. Den har en høy syre og en lang finish. Håndplukkede druer fra vinmarker opp til 60 år. Gjæret med naturlig gjær i store eikefat. Malo. Modnet i 1 år i 1500 litere eikefat og 6 mnd på flaske. Sjømat eller fisk, asiatisk-inspirert mat og kyllingsalat.
- EPD: 6487995
- Vecturanr: 170230
- Kun Horeca
Hubert Brochard Sancerre Blanc
Frankrike | Loire
Drue: 100% Sauvignon Blanc
Lys gul farge. Veldig aromatisk med duft av hvite blomster og eksotiske frukter. Frisk, fruktig og elegant smak. Fermentering på ståltanker.
Vinen passer til fisk og skalldyr, samt krydrete retter.
- EPD: 6476048
- Vecturanr: 169988
- Vinmonopolnr: 17168501
Folonari Pinot Grigio Venezie DOC BIB
Italia | Delle Venezie
Drue: 100% Pinot Grigio
Lys grønngul farge. Dufter av sitrus, eple, litt krydder og urter. Ren, med umiddelbar preg av eplesitrus og hint av krydder. Tradisjonell vinfikasjon med kald fermenetring
Passer til Aperitif, skalldyr, fiskeretter og hvitt kjøtt.
- EPD: 6447031
- Vecturanr: 169847
- Vinmonopolnr: 17079006
Feudo Monaci Fiano
Italia | Puglia IGT Salento
Drue: 100% Fiano
Klar gul farge, aromatisk nese med duft av nyslått gress og citrus. Frisk og fruktig på smak med elegant finish.Druene høstes i September, de bruker kaldgjæring med skallkontakt for å få en aromatisk og frisk vin
En god vin Aperitiff, lette pasta retter og ris retter, fisk og skalldyr.
- EPD: 6447437
- Vecturanr: 169846
- Vinmonopolnr: 17074601
Prüm Erdener Kabinett Feinherb
Tyskland | Mosel, Erden
Drue: 100% Riesling
Lys gul med grønne reflekser. Frisk og fruktig duft med innslag av sitrus, eple, ananas, fersken og mineraler. Saftig og elegant, med god balanse mellom sødme og syre. Smaken har preg av tropisk frukt, sitrus, eple og stein. Lang og ren ettersmak, med en lett krydret og mineralpreget avslutning. Denne viner ligger mellom halvtørr og tørr – en klassisk elegant Feinherb. Lagring: 4 måneder på ståltanker. Passer til lett krydrede retter av fisk, skalldyr, kylling, svinekjøtt og asiatisk. Aperitiff eller terrassevin.
- EPD: 6454623
- Vecturanr: 169832
- Kun Horeca
Weingut Wess Kremstal Riesling
Østerrike | Kremstal
Drue: 100% Riesling
Gylden gul farge. Duften har en intens frukt av aprikos, nektarin og fersken. Smaken er livlig med god syre. En innbydende fruktfokusert, frisk vin med god drikkeflyt. Håndplukkede druer, spontan fermentering på rustfritt stål, flaskemodning. Passer til sjømat, grillet eller dampet fisk, stekt kylling og vegetarisk mat.
- EPD: 6453997
- Vecturanr: 169843
- Vinmonopolnr: 17122801
Nuance Corail Vin Orange
Frankrike | Vin De France
Drue: 80% Grenache, 10% Viognier, 10% Muscat
Klar blek orange farge, intens aroma av bitter appelsin, tørkede blomster og nøtter på slutten. Smaken er frisk, balansert med fin syre.Druene plukkes om natten og kommer ifra 15 år gamle vinstokker. Pregjæring i en uke med kald temperatur. Druene presses med daglig «pump over « teknikk.
En frisk og lett Orange vin som passer til lyst kjøtt, fisk, ost og som en drikkevin
- EPD: 6454003
- Vecturanr: 169851
- Vinmonopolnr: 17078901
Sidney Wilcox Reserve Riesling
Riverland, South-Australia
Drue: 100% Riesling
Lys gul farge med grønne nyanser. Friske sitrus aromaer med hint av ananas og tropisk frukt. Middel fylde med smaker av crisp sitrus, grønne epler og pasjonsfrukt. Balansert syre og elegant finesse. Vinifikasjon på ståltanker. Vinen har lagringspotensiale på opptil 8 år. Passer til sjømat, salater og krydret mat.
- EPD: 6418818
- Vecturanr: 169274
- Kun Horeca
Sidney Wilcox
White Field Blend
Riverland, South-Australia
Drue: 100% Riesling
Lys strågul farge med grønne nyanser. Dufter av appelsinblomst, fersk ananas og noter av mineralitet. Middel fylde med smaker av fersken, lime og ananas. God frukt og lengde. Vinifikasjon på ståltanker. Allsidig matvin. Passer til en god sjømat, paella, kylling og hvit fisk.
- EPD: 6418800
- Vecturanr: 169275
- Kun Horeca
Nyheter Rosévin
Oppdag det siste innen hvitvin, fra kjente klassikere til spennende nye tilskudd, skreddersydd for å fornye og utvide restaurantens vinkart. En ideell måte å berike dine gjesters matopplevelse på med et nøye utvalgte viner.
En Memoire de Sophie Valrose
Frankrike - AOP Coteaux Varois Provence
Drue: Cinsault, Syrah, Grenache
Økologisk dyrkede druer. Lys lakserosa farge. Duft av modne sommerfrukter, roseblader og fioler.Smaken er konsentrert med røde frukter og hvit fersken, alt i balanse med en oppfriskende syre og en lang mineralet-sitron ferdig. Temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker. Passer til Sushi, asiatisk cuisine, finere vegetariske retter, fisk og lyse kjøttretter.
- EPD: 6484604
- Vecturanr: 170223
- Kun Horeca
Weingut Hans Bausch Spätburgunder Rosé
Frankrike | Tyskland - Rheingau
Drue: 100% Spätburgunder
Lys rosa farge. Duft med fruktige noter av bringebær og jordbær. En juicy og frisk rosé der en moden syre runder av det søte. Middels fyldig og ukomplisert drikke rosé! Vinifisert på ståltanker og modnet 2 mnd på flaske før salg. Passer som aperitiff, til hord d’oeuvres og på terrassen
- EPD: 6488068
- Vecturanr: 170234
- Kun Horeca
Château de Campuget Invitation Rosé
Frankrike | Rhóne, Costieres de Nimes
Drue: 60% Syrah, 40% Grenache
Nydelig lys rosa farge med friske røde bær aromaer av jordbær og bringebær, forsterket med delikate blomsternoter. Dette er en fruktig, men seriøs rosé, som gjenspeiler de lyse bærfruktsmakene på ganen, fram til en crisp og elegant avslutning. Vinen er fermentert i rustfrie ståltanker og tappet tidlig for å bevare friskheten i vinen. Den passer godt til sjømat og grillet fisk, samt til charcuterie.
- EPD: 6454706
- Vecturanr: 169833
- Vinmonopolnr: 17123201
Nyheter Rødvin
Ta en titt på vårens nyheter , hvor vi har inkludert både anerkjente favoritter og spennende, nye oppdagelser. Disse nøye utvalgte vinene er ment for å fornye restaurantens vinkart og gi dine gjester en enda rikere matopplevelse. En perfekt anledning til å introdusere en ny dimensjon av smak til menyen din.
Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti
Italia | Piemonte
Drue: 100% Barbera
Klar rød farge, aroma av friske Kirsebær. Saftig, fruktig med avstemt syrepreg og moderate tanniner. Druene plukkes når de perfekt modne, temperatur kontrollert gjæring. Lagret på stål tank og modnes 6 mnd på flaske innen salg. En god vin til Anti Pasti, Pizza, Pasta, lyst kjøtt og ost
- EPD: 6541445
- Vecturanr: 141545
- Vinmonopolnr: 5506001
Pico Maccario Tre Roveri Nizza DOCG
Italia | Piemonte
Drue: 100% Barbera
Mørk rød på farge, kompleks duft med frukt og vanilje. Bløt på smak med god balanse og mode frukt. Druene plukkes når de har en perfekt balanse med sødme og syre. Temperaturkontrollert gjæring. Lagring 18 mnd på 25 hl fat fra Østerike, deretter ca 12 mnd på flaske. Passer fint rødt kjøtt, sau og lam og smaksrike oster.
- EPD: 6538904
- Vecturanr: 171011
- Vinmonopolnr: Kommer
Pico Maccario Epico Nizza DOCG Riserva
Italia | Piemonte
Drue: 100% Barbera
Bløt med god balanse. Moden frukt. Lett til middels fyldig, leskende, god friskhet. Smak av røde bær, evt innslag av urter og blomster. Druene plukkes når de har en perfekt balanse med sødme og syre. Temperatur kontrollert gjæring.Lagring 18 mnd på 25 hl fat fra Østerike deretter ca 12 mnd på flaske. Passer til lette matretter som pasta, pizza, taco og tapas.
- EPD: 6538920
- Vecturanr: 153323
- Vinmonopolnr: 11366301
Pico Maccario Barolo DOCG Tradizone
Italia | Piemonte
Drue: 100% Nebbiolo
Rød farge, klar, rik med innslag av vanilje, krydder og tørket rose på duften. Tørr, myk, fyldig, bløt, balansert med lang ettersmak.
Temperaturkontrollert gjæring i ca 15 dager, malolaktisk gjæring. Lagret i 26 mnd på Stockinger fat 25 hl etterfulgt av minimum 2 år på flaske.. Passer til faste oster og stekte, kokte kjøttretter og pasta med kjøtt.
- EPD: 6538755
- Vecturanr: 160492
- Vinmonopolnr: 13886201
Pico Maccario Barolo DOCG Cannubi Boschis
Italia | Piemonte
Drue: 100% Nebbiolo
Rik og kompleks, kirsebær, tobakk og kakao. Fyldig på smak, kompleks med Balanserte tanniner. Druer fra Cannubi som er i hjertet av Barolo, jordsmonnet er preget av sand som gir vinene et elegant preg. Tradisjonell vinifikasjon og temperatur kontrollert gjæring i ca 15 dager. Lagret i 18 mnd på 500 liters «tonneau» 10 % nye og resten er brukt 2 og 3 ganger. Deretter lagres vinen på flaske i 12 mnd. Passer til pasta med kraftig tilbehør, lam, sau og storvilt.
- EPD: 6538524
- Vecturanr: 163813
- Vinmonopolnr: 14565201
Pico Maccario Barolo Vigna Rionda DOCG
Italia | Piemonte
Drue: 100% Nebbiolo
Dyp rød farge, aromaen er rik, kompleks med krydder. På smak er vinen, myk, bløt balansert og lang. Druer fra østvendte vinranker som er i snitt 34 år gamle i den kjente Cru i Barolo Vignairionda. Tradisjonell vinifikasjon og temperatur kontrollert gjæring i ca 15 dager. Lagret minimum 24 mnd på franske fat og noen mnd på flaske. Vinen passer godt til kraftige pastaretter, storfe, lam, sau og storvilt
- EPD: 6538797
- Vecturanr: 163814
- Vinmonopolnr: 14565301
Pico Maccario Mia Barbera D’Asti DOCG
Italia | Piemonte
Drue: 100% Barbera
I MIA finner vi Barbera sin blomsteraroma og lett hint av Kirsebær. Klar rød farge , smaken er saftig, fruktig med myke tanniner.MIA har alltid vært en juvel i Pico Maccario rangen og er laget på de yngste vinstokkene på eiendommen og er vinifisert på rustfrie ståltanker.
En god vin til Anti Pasti, Pizza, Pasta, lyst kjøtt og retter av kalv og grønnsaker.
- EPD: 6539001
- Vecturanr: 170147
- Vinmonopolnr: 17277201
Pinto piemonte Barbera D.O.C
Italia | Piemonte
Drue: 100% Barbera
Mørk rubinrød farge med lilla toner i rand. Kjølig og frisk, uttrykksfull fruktighet av røde bær. Tørr med balansert syrlighet. Middels fylde. God og behagelig finish. Ren, god, anvendelig vin, hverdags-Barbera. Håndplukket, 90hl/ha utbytte. Vinifisert i ståltanker. 3 mnd. på eikefat.
Anbefalt til storfe, svin, hvitt kjøtt, pasta, grillmat og ost.
- EPD: 6542716
- Vecturanr: 170733
- Kun Horeca
Lamberti Garda Rosso
Italia | Veneto Garda
Drue: Lokale druer fra Garda DOC
Blek rød med lilla skjær. Mørke bær og krydder. Frisk med myke tanniner, velbalansert og rik avslutning. Vinifisert på ståltanker, lagret på flaske noen mnd før salg. Passer til pasta, pizza, hvit fisk og lyst kjøtt.
- EPD: 6542229
- Vecturanr: 170685
- Vinmonopolnr: Kommer
Lapis Luna Pinot Noir
USA | California, North Coast, Mendocino County
Drue: 75% Pinot Noir, 14% Zinfandel, 8% Syrah, 3% Petite Sirah
Middels rubinrød farge. Duften er fruktig og tiltalende, med noter av røde kirsebær, boysenbær, floral av fioler og lett krydder. Saftig smak med tydelige modne kirsebær, plommer og et snev av bakst og vanilje. Vinen har en fin balanse mellom fruktighet og syrlighet. Ettersmaken er lang og behagelig. Innhøstet på natten. Gjæret og deretter modnet i 6 – 8 mnd. i 40% ny fransk eik og deretter 6 mnd. på flaske. En allsidig vin, prøv den med kylling, kalkun eller svin. Mild brie eller camembert. Soppbasserte retter.
- EPD: 6525521
- Vecturanr: 170682
- Vinmonopolnr: Kommer
Lapis Luna Zinfandel
USA | California, North Coast, Mendocino
Drue: 100% Grüner Veltliner
Dyp, rubinrød farge med lilla nyanser. Intense dufter av modne bær, som blåbær, bjørnebær, og plommer. Hint av krydder, som pepper og nellik. Smaken er middels fyldig og saftig. Tanninene er myke og balanserte, med en fin syrlighet som gir vinen friskhet og en behagelig saftighet. Lang delikat ettersmak. Gjæret på en mix av ståltank og eik. 25% i ny Fransk, 25% rustfritt stål og 50% nøytral fransk eik i 6 – 8 måneder før 6 – 12 mnd i flaske. Passer godt til grillede kjøttretter, som biff, lam eller vilt. Prøv den også med pasta, pizza og smaksrike oster eller mørk sjokolade.
- EPD: 6524912
- Vecturanr: 170666
- Vinmonopolnr: Kommer
Lapis Luna Cabernet Sauvignon
USA | California, Lodi AWA
Drue: 100% Zweigelt
Dyp rubinrød farge. Intens aroma av mørke bær, blåbær, sorte kirsebær, sjokolade og ristet kaffe. Smakene er rike og komplekse, med toner av solbær, plomme, vanilje og krydder. Tanninene er faste, men likevel elegante, og syrligheten gir vinen en fin balanse og myk, korrekt avslutning. Gjæret på rustfrie ståltanker, deretter modnet på 5% ny fransk eik, 15% 1-år-gammel eik og 80% nøytral eik i 12 mnd. Deretter 6 mnd. på flaske før salg. Nyt den sammen med en saftig biff, retter av lam, vilt, soppbaserte retter eller and.
- EPD: 6524946
- Vecturanr: 170683
- Vinmonopolnr: Kommer
Weingut Hans Bausch Spätburgunder Rotwein Trocken
Tyskland | Rheingau
Drue: 100% Spätburgunder
Purpur rød farge. Duft av røde og mørke bær med en lett undertone av pepper. Lette tanniner, god struktur, smaker av mørke bær med et hint av pepper og mørk sjokolade. Modnet på halvparten ståltanker og halvparten eik på en blanding av tysk og fransk eik. 24 mnd på eik og 10 mnd på flaske før salg. Passer godt til vilt, svin, gode biffer og grillet fugl!
- EPD: 6488076
- Vecturanr: 170233
- Kun Horeca
Weingut Ernst Blaufrankish
Østerrike | Burgenland, Deutschkreutz
Drue: 100% Grüner Veltliner
Mørk rubin rød farge. Nese der delikate urtetoner konkurrerer med fioler og rips.. Elegant smak med hint av bjørnebær og kirsebær. En delikat «fløyelsmyk» ettersmak.. Håndplukkede druer fra over 35 år gamle vinmarker. Gjæret med naturlig gjær i temperaturkontrollert ståltank, modnes videre i 12 mnd i barriques og 6 mnd flaske. Perfekt følgesvenn til grillet kjøtt, viltretter eller kraftige oster.
- EPD: 6487987
- Vecturanr: 170219
- Kun Horeca
Weingut Ernst Zweigelt
Østerrike | Burgenland, Deutschkreutz
Drue: 100% Zweigelt
Mørk rubin rød farge. Nese med tydelig preg av kirsebær, bjørnebær og en bris av skog. Elegant smak med preg av kirsebær, bløte tanniner og en kjølig friskhet. Håndplukkede druer fra over 35 år gamle vinmarker. Gjæret med naturlig gjær i temperaturkontrollert ståltank, modnes videre i 12 mnd i barriques og 6 mnd flaske. Den ultimate pizza og pasta vin. En god drikkevin hele året, lettere avkjølt om sommeren (10°C)
- EPD: 6487979
- Vecturanr: 170218
- Kun Horeca
Wess Kremstal Zweigelt St. Laurent
Østerrike | Kremstal
Drue: 50% Zweigelt, 50% St. Laurent
Rubinrød farge. Duften av moden plomme, red frukt og lette herbale noter. En juicy, elegant vin med godt integrerte tanniner. 10 dager maserasjon, spontangjæret på ståltanker og deretter lagret i 300 liters franske eiketønner. En versatil vin som kan brukes til mye. Vilt, rødt kjøtt, smakfulle pastaretter og braiserte gryter.
- EPD: 6453989
- Vecturanr: 169842
- Vinmonopolnr: 17123101
Peyres Solan Selection Pinot Noir
Frankrike | Languedoc
Drue: 100% Pinot Noir
Lys rød farge med fiolett kant. Duft av mørke bær, noe bringebær og kirsebær, hint av røyk og pepper.Fruktig og elegant smak, velbalansert med myk lang finish. Serveres lett avkjølt til kylling, torsk, pasta eller oster. Tradisjonell vinifikasjon på ståltanker.
- EPD: 6410138
- Vecturanr: 169264
- Vinmonopolnr: 16690501
Casa Da Passarella O Fugitivo Bastardo
Portugal | Dáo, Serra de Estrella
Drue: 100% Bastardo
Dyp rubinrød farge med hint av fiolett. Intense og fruktige aromaer av røde bær som bringebær og kirsebær, med florale noter av fioler og urter. Et hint av krydder som pepper legger til kompleksiteten. Saftig og livlig på ganen med friske smaker av røde frukter, balansert av fine tanniner og en behagelig syrlighet. En undertone av krydder som hvit pepper og en subtil jordlig karakter legger til dybde og kompleksitet til vinen. Finishen er lang og vedvarende. Lagret 6 mnd i sementtanker, 12 mnd. flaske. Passer godt til grillet kjøtt, lam, pasta med tomatsaus, eller modne oster.
- EPD: 6454722
- Vecturanr: 169940
- Vinmonopolnr: 17120401
Nyheter alkoholfri vin
Det raskest voksende segmentet i den globale drikkevarebransjen er alkoholfritt, som ser en robust vekst og mangfoldighet over et bredt spekter av produkter. Vin er det mest utfordrende å mestre, men det er også ett av de mest ettertraktede produktene på markedet. Ingenting kan erstatte smaken, tilknytningen til mat, følelsen av spesielle anledninger og ritualene som vin og musserende vin innehar.
ZENO produserer viner av høy prestisje og investerer i forskning og utvikling for å kontinuerlig sette nye standarder for kvalitet på alkoholfri vin.
Zeno Alcohol Liberated Sparkling
Spania | Castilla la Mancha
Drue: 100% Macabeo
Lys strågul farge. Aromaer av grønt eple, hylleblomst og litt kremaktig sitronskall. En herlig friskt smak med kremete bobler og toner av sprøtt eple og hylleblomst etterfølges av munnfyllende sitrus, frisk sitrontimian og hint av brioche på en lang, tilfredsstillende frisk finish. De-alkoholisert med vakuum press på lav temperatur for å beholde aroma og smak med minimal intervensjon av basevinen. Passer godt sammen med charcuterie, myke oster, sommersalater, sjømat, asiatiske retter og lette desserter (brioche-basert/tart-tatin/frangipan etc)
- EPD: 6514608
- Vecturanr: 170446
- Kun Horeca
Zeno Alcohol Liberated White
Spania | Castilla la Mancha
Drue: 100% Viura
Strå gul-grønn farge. Duft med tydelige, friske aromaer av sitrus, pasjonsfrukt og grønt eple. En strukturert munnfølelse av moden mango, pasjonsfrukt, crispy eple og zingy sitrus med en lett urteaktig og hylleblomst notat på en lengre finish. De-alkoholisert med vakuum press på lav temperatur for å beholde aroma og smak med minimal intervensjon av basevinen. Passer godt sammen med charcuterie, myke oster, sommersalater, fisk og sjømatretter, grillet eller stekt hvitt kjøtt og krydret mat.
- EPD: 6514251
- Vecturanr: 170399
- Kun Horeca
Zeno Alcohol Liberated Rosé
Spania | Castilla la Mancha
Drue: 100% Bobal
Elegant, lys rosa. Appetittvekkende aromaer av rød sommerfrukt og fersken. Knasende rips, villbringebær og hvite steinfruktsmaker levendegjort av levende syrlighet og et snev av urteaktighet med en lang, strukturert finish. De-alkoholisert med vakuum press på lav temperatur for å beholde aroma og smak med minimal intervensjon av basevinen. Passer godt sammen med alt! Spesielt charcuterie, hard ost, sommersalater, fisk og sjømatretter, grillet eller stekt kjøtt, spesielt lam og biff, og krydret mat.
- EPD: 6414590
- Vecturanr: 170442
- Kun Horeca
Zeno Alcohol Liberated Red
Tyskland | Rheingau
Drue: 80% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon
Rubinrød farge. Markante aromaer av rød og svart skogfrukt, søte krydder med et hint av søt grønn pepper. Smaker av modne bjørnebær og bringebær smelter sammen med saftige plommer og hint av syrlige kirsebær. Krydder som pepper og lette tanniner gir vekt til en kremet munnfølelse og strukturert, tilfredsstillende lang finish. De-alkoholisert med vakuum press på lav temperatur for å beholde aroma og smak med minimal intervensjon av basevinen. Passer godt sammen med charcuterie, harde oster, grillede grønnsaker, sopp og pizza / pasta, grillet eller stekt kjøtt, spesielt lam og biff, og krydret mat som karri og meksikansk.
- EPD: 6514624
- Vecturanr: 170441
- Kun Horeca
Haugen-Gruppen, Norges råeste kompetansehus på vin og mat!
Vinkatalog
Haugen-Gruppen er en ledende aktør med et stort sortiment. Du finner det du trenger i alle kategorier hos oss. Fordelen med det er at du får alt fra ett sted, og din konsulent hos oss kjenner deg og profilen til ditt serveringssted.
Drueguide
Økologiske viner er produsert uten kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel. Sertifisert av godkjent kontrollinstans. Haugen-Gruppen har økt vekst på økologiske og organiske viner. Les mer i vår drueguide.
Vårt team
Våre eksperter velger optimale viner til maten din basert på solid kompetanse og lang erfaring i bransjen. Engasjementet og lidenskapen deres for god mat og drikke ligger til grunn for rådene du får.