Nyheter Vin -våren 2024
Velkommen til vårens nyheter 2024! Som alltid, er vi her for å veilede deg gjennom de mest spennende og smakfulle tilskuddene til vinverdenen denne sesongen. Fra forfriskende hvitviner og livlige musserende viner, til smakfulle rødviner, vår samling representerer det beste av nye trender, innovative produsenter, og klassiske vinhus som fortsetter å imponere. Enten du er en erfaren sommelier på utkikk etter inspirasjon til restaurantens vinkart, eller en vinentusiast ivrig etter å utvide horisonten, er vårens utvalg designet for å berike enhver smakspallett.
Nyheter Champagne og Musserende
Utforsk det siste innen musserende vin, fra tidløse klassikere til spennende nye funn, skreddersydd for å fornye og berike restaurantens vinkart. En ideell måte å tilføre et ekstra lag av finesse til dine gjesters matopplevelse.
Bollinger La Grande Année 2015
Frankrike | Champagne
Drue: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Dyp strågul farge. Duften er intens, men med stor finesse. Lett krydret med aromaer av modne epler og rabarbra samt et snev av nøtter og smør. En vin som er fyldig og moden med utsøkt struktur og kompleksitet, og en meget lang ettersmak. Lagres minimum 6 år på bunnfallet. Passer fint til fersk eller varm foie gras, grillet eller braisert fisk, hummer, lam, kalv og oster av typen parmesan, reblochon og comté.
- EPD: 6436448
- Vecturanr: 169295
- Vinmonopolnr: 17122901
(kommer mai 2024
Bollinger La Grande Année Rosé 2015
Frankrike | Champagne
Drue: 63% Pinot Noir, 37% Chardonnay inkl. 5% rødvin
Lakserosa farge med oransje nyanser. Komplekse aromaer av rips, mandler og mineraler etterfulgt av krydder aromaer. I munnen finner vi en flott struktur og fylde med aromaer av kirsebær og ristet brød. Lang, frisk og kompleks ettersmak. Lagres minimum 6 år på bunnfallet. Anbefales til kjøtt som andebryst, vaktel eller perlehøne, vilt, lam eller orientalske retter samt desserter med røde bær eller rabarbra.
- EPD: Kommer
- Vecturanr: 116063
- Vinmonopolnr: 17168407
(kommer mai 2024)
Langlois Crémant de Loire Cadence
Frankrike | Loire
Drue: 50% Chenin Blanc, 20% Chardonnay, 20% Pinot Noir 10% Cabernet Franc
Gyllen gul farge. Elegant på nesen med duft av hasselnøtter, tørket frukt og brioche. Smaker av sitron og hvite frukter, fantastisk finesse og lang lengde. Bruk av tradisjonell metode med minimum 4 års lagring på bunnfallet. Vinen passer ypperlig til oster som feks comté, hvitt kjøtt, fisk og skalldyr
- EPD: 6415483
- Vecturanr: 169296
- Vinmonopolnr: 17123001
(kommer mai 2024)
Langlois Crémant de Loire Brut Rosé
Frankrike | Lorie
Drue: 78% Cabernet Franc 22% Pinot Noir
Lys rosa, med nyanser av kobber. Elegant på nesen med duft av fersken. Frisk og fruktig vin, med lang ettersmak. Bruk av tradisjonell metode med minimum 18 mnd lagring på bunnfallet. Vinen passer som aperitif, eller til syrlige desserter og lune salater.
- EPD: 6415472
- Vecturanr: 169297
- Vinmonopolnr: 16899801
Teresa Rizzi Trevenezie IGT Frizzante Bianco
Italia | Veneto
Drue: 90 % Garganega 10% lokale druer
Klar lys gul på farge, på nesen er vinen frisk, fruktig med aroma av tropiske frukter. På smak gjenspeiler den duften med en elegant og frisk avslutning. Passer til aperitiff, perfekt som er mix- produkt også god til salater og lette retter.
Skrukork
- EPD: 6463111
- Vecturanr: 170036
- Kun Horeca
Martín Còdax Sparkling
Albariño
Spania | D.O. Rias Baixas, Salnés Valley
Drue: 100% Glera
Lys gyllen gul, fine bobler. Duften er sitrusaktig, fruktig med tydelig grønt eple og noter av aromatiske urter. Passer som en forfriskende aperitiff, sjømatretter, spesielt de som inneholder skalldyr, på grunn av dens kompatibilitet med den kystbaserte maten fra Rias Baixas-regionen.
- EPD: 6480263
- Vecturanr: 170034
- Vinmonopolnr: Kommer
Nyheter Hvitvin
Oppdag det siste innen hvitvin, fra kjente klassikere til spennende nye tilskudd, skreddersydd for å fornye og utvide restaurantens vinkart. En ideell måte å berike dine gjesters matopplevelse på med et nøye utvalgte viner.
Hubert Brochard Sancerre Blanc
Frankrike | Loire
Drue: 100% Sauvignon Blanc
Lys gul farge. Veldig aromatisk med duft av hvite blomster og eksotiske frukter. Frisk, fruktig og elegant smak. Fermentering på ståltanker.
Vinen passer til fisk og skalldyr, samt krydrete retter.
- EPD: 6476048
- Vecturanr: 169988
- Vinmonopolnr: 17168501
(kommer mai 2024)
Folonari Pinot Grigio Venezie DOC BIB
Italia | Delle Venezie
Drue: 100% Pinot Grigio
Lys grønngul farge. Dufter av sitrus, eple, litt krydder og urter. Ren, med umiddelbar preg av eplesitrus og hint av krydder. Tradisjonell vinfikasjon med kald fermenetring
Passer til Aperitif, skalldyr, fiskeretter og hvitt kjøtt.
- EPD: 6447031
- Vecturanr: 169847
- Vinmonopolnr: 17079006
(kommer mai 2024)
Feudo Monaci Fiano
Italia | Puglia IGT Salento
Drue: 100% Fiano
Klar gul farge, aromatisk nese med duft av nyslått gress og citrus. Frisk og fruktig på smak med elegant finish.Druene høstes i September, de bruker kaldgjæring med skallkontakt for å få en aromatisk og frisk vin
En god vin Aperitiff, lette pasta retter og ris retter, fisk og skalldyr.
- EPD: 6447437
- Vecturanr: 169846
- Vinmonopolnr: 17074601
(kommer mai 2024)
Prüm Erdener Kabinett Feinherb
Tyskland | Mosel, Erden
Drue: 100% Riesling
Lys gul med grønne reflekser. Frisk og fruktig duft med innslag av sitrus, eple, ananas, fersken og mineraler. Saftig og elegant, med god balanse mellom sødme og syre. Smaken har preg av tropisk frukt, sitrus, eple og stein. Lang og ren ettersmak, med en lett krydret og mineralpreget avslutning. Denne viner ligger mellom halvtørr og tørr – en klassisk elegant Feinherb. Lagring: 4 måneder på ståltanker. Passer til lett krydrede retter av fisk, skalldyr, kylling, svinekjøtt og asiatisk. Aperitiff eller terrassevin.
- EPD: Kommer
- Vecturanr: 169832
- Kun Horeca
Weingut Wess Kremstal Riesling
Østerrike | Kremstal
Drue: 100% Riesling
Gylden gul farge. Duften har en intens frukt av aprikos, nektarin og fersken. Smaken er livlig med god syre. En innbydende fruktfokusert, frisk vin med god drikkeflyt. Håndplukkede druer, spontan fermentering på rustfritt stål, flaskemodning. Passer til sjømat, grillet eller dampet fisk, stekt kylling og vegetarisk mat.
- EPD: Kommer
- Vecturanr: 169843
- Vinmonopolnr: 17122801
(kommer mai 2024)
Nuance Corail Vin Orange
Frankrike | Vin De France
Drue: 80% Grenache, 10% Viognier, 10% Muscat
Klar blek orange farge, intens aroma av bitter appelsin, tørkede blomster og nøtter på slutten. Smaken er frisk, balansert med fin syre.Druene plukkes om natten og kommer ifra 15 år gamle vinstokker. Pregjæring i en uke med kald temperatur. Druene presses med daglig «pump over « teknikk.
En frisk og lett Orange vin som passer til lyst kjøtt, fisk, ost og som en drikkevin
- EPD: 6454003
- Vecturanr: 169851
- Vinmonopolnr: 17078901
(kommer mai 2024)
Nyheter Rosé- og Rødvin
Ta en titt på vårens nyheter , hvor vi har inkludert både anerkjente favoritter og spennende, nye oppdagelser. Disse nøye utvalgte vinene er ment for å fornye restaurantens vinkart og gi dine gjester en enda rikere matopplevelse. En perfekt anledning til å introdusere en ny dimensjon av smak til menyen din.
Château de Campuget Invitation Rosé
Frankrike | Rhóne, Costieres de Nimes
Drue: 60% Syrah, 40% Grenache
Nydelig lys rosa farge med friske røde bær aromaer av jordbær og bringebær, forsterket med delikate blomsternoter. Dette er en fruktig, men seriøs rosé, som gjenspeiler de lyse bærfruktsmakene på ganen, fram til en crisp og elegant avslutning. Vinen er fermentert i rustfrie ståltanker og tappet tidlig for å bevare friskheten i vinen. Den passer godt til sjømat og grillet fisk, samt til charcuterie.
- EPD: Kommer
- Vecturanr: 169833
- Vinmonopolnr: 17078701
Peyres Solan Selection Pinot Noir
Frankrike | Languedoc
Drue: 100% Pinot Noir
Lys rød farge med fiolett kant. Duft av mørke bær, noe bringebær og kirsebær, hint av røyk og pepper.Fruktig og elegant smak, velbalansert med myk lang finish. Serveres lett avkjølt til kylling, torsk, pasta eller oster. Tradisjonell vinifikasjon på ståltanker.
- EPD: 6410138
- Vecturanr: 169264
- Vinmonopolnr: 16690501
Casa Da Passarella O Fugitivo Bastardo
Portugal | Dáo, Serra de Estrella
Drue: 100% Bastardo
Dyp rubinrød farge med hint av fiolett. Intense og fruktige aromaer av røde bær som bringebær og kirsebær, med florale noter av fioler og urter. Et hint av krydder som pepper legger til kompleksiteten. Saftig og livlig på ganen med friske smaker av røde frukter, balansert av fine tanniner og en behagelig syrlighet. En undertone av krydder som hvit pepper og en subtil jordlig karakter legger til dybde og kompleksitet til vinen. Finishen er lang og vedvarende. Lagret 6 mnd i sementtanker, 12 mnd. flaske. Passer godt til grillet kjøtt, lam, pasta med tomatsaus, eller modne oster.
- EPD: 6454722
- Vecturanr: 169940
- Vinmonopolnr: 17120401
(kommer mai 2024)
Wess Kremstal Zweigelt St. Laurent
Østerrike | Kremstal
Drue: 50% Zweigelt, 50% St. Laurent
Rubinrød farge. Duften av moden plomme, red frukt og lette herbale noter. En juicy, elegant vin med godt integrerte tanniner. 10 dager maserasjon, spontangjæret på ståltanker og deretter lagret i 300 liters franske eiketønner. En versatil vin som kan brukes til mye. Vilt, rødt kjøtt, smakfulle pastaretter og braiserte gryter.
- EPD: Kommer
- Vecturanr: 169842
- Vinmonopolnr: 17123101
(kommer mai 2024)
Haugen-Gruppen, Norges råeste kompetansehus på vin og mat!
Vinkatalog
Haugen-Gruppen er en ledende aktør med et stort sortiment. Du finner det du trenger i alle kategorier hos oss. Fordelen med det er at du får alt fra ett sted, og din konsulent hos oss kjenner deg og profilen til ditt serveringssted.
Drueguide
Økologiske viner er produsert uten kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel. Sertifisert av godkjent kontrollinstans. Haugen-Gruppen har økt vekst på økologiske og organiske viner. Les mer i vår drueguide.
Vårt team
Våre eksperter velger optimale viner til maten din basert på solid kompetanse og lang erfaring i bransjen. Engasjementet og lidenskapen deres for god mat og drikke ligger til grunn for rådene du får.