Twinings Best Breakfast 2025
Norges Beste Hotellfrokost
Frokost sies å være dagens viktigste måltid og har blitt en viktig faktor både for forretningsreisende og turister når hotell skal velges. Twinings Best Breakfast har satt standarden for hvordan en god frokost skal se ut og smake. Haugen-Gruppen er konkurransens tekniske arrangør, og 10. generasjon i Twinings, Stephen Twining er konkurransens beskytter.
Bilder fra Twinings Best Breakfast Award 2025
Årets Vinnere
Gratulerer så mye til Britannia Hotel og Scandic Nidelven som vinnere av Norges beste hotellfrokost.
Tusen takk til alle som har deltatt i årets konkurranse.

Kjedehotell
1. Scandic Nidelven
2. Thon Hotel Lofoten
3. The Dock 69°39 By Scandic

Premium Frittstående Hotell
1. Britannia Hotel
2. Hotel Bristol
3. Hurtigruten MS Finnmarken
Juryens vurderinger av hotellene
Kjedehotell
1. Scandic Nidelven har gjennom mange år perfeksjonert kunsten å skape en frokostopplevelse som begeistrer – hver eneste dag. Nidelven klarer kunsten å gi en stor mengde gjester en opplevelse som føles personlig, varm og gjennomført. Den høye kvaliteten på råvarene, den fremragende servicen og det tydelige fokuset på bærekraft vitner om et hotell som tar både gjestene og miljøet på alvor. Frokosten byr på et imponerende utvalg av ferske, lokale og smakfulle retter, servert i en atmosfære som oser av gjestfrihet og stolthet. Det er en frokost som ikke bare metter – den inspirerer, og gir gjestene en uforglemmelig start på dagen.
2. Thon Hotel Lofoten utmerker seg med elegante lokaler og en spektakulær utsikt over Lofotens storslåtte natur. Her møter gjestene en frokost der hver detalj vitner om stolthet, omtanke og profesjonalitet. Servicen er upåklagelig, atmosfæren varm og innbydende. Fokuset på bærekraft og bruk av lokale råvarer står sentralt. På en moderne og innbydende måte gir de gjestene en enestående frokostopplevelse
3. The Dock By Scandic i Tromsø har raskt blitt et av Norges mest innbydende frokoststeder, med fokus på kvalitet, atmosfære og ekte gjestfrihet. Med unik beliggenhet ved havnen og utsikt over fjell og sjø, byr frokosten på en opplevelse som begeistrer og inspirerer.Her serveres ferske, lokale råvarer med vekt på bærekraft, og den personlige og profesjonelle servicen skaper en lun og inkluderende atmosfære. Sammen med det brede utvalget av kvalitet gjør det frokosten på The Dock mer enn et måltid – det blir en helhetlig gjesteopplevelse som setter tonen for dagen.
Premium frittstående hotell
1. Britannia Hotel Frokosten på Britannia er mer enn bare et måltid – den gir gjestene en frokostopplevelse utenom det vanlige. I en elegant frokostsal kan gjestene nyte nøye utvalgte retter, lokale råvarer og førsteklasses service. Med bærekraft i sentrum og et bredt utvalg av spennende smaker, setter Britannia standarden for en frokost som gir en uforglemmelig start på dagen.
2. Hotel Bristol er symbol på klassisk eleganse og tidløs kvalitet. Med sin stolte historie og unike atmosfære leverer hotellet en start på dagen som oser av luksus og omtanke. Her står gjestene i sentrum fra første øyeblikk, utvalget av mat er imponerende og vi ser kokkene i aksjon sentralt i lokalet. Hotel Bristol kombinerer tradisjon og modernitet på mesterlig vis, og resultatet er en frokost som både begeistrer og inspirerer.
3. Hurtigrutens signaturskip MS Finnmarken, leverer en unik opplevelse. I et elegant lokale med panoramautsikt kan gjestene nyte delikatesser fra både buffet og meny, nøye tilberedt med bærekraftige, lokale råvarer som hyller norsk matkultur. Med en helt unik service blir hver bit en sanselig opplevelse – en frokost som gjør reisen uforglemmelig.
Presentasjon av de 6 fantastiske finalistene i Twinings Best Breakfast 2025
Årets Semifinalister
Konkurransen er delt inn i to kategorier, Premium Frittstående hotell og Kjedehotell. Vi kårer semifinalister i begge kategorier fra seks ulike regioner. Regionssvinnerne kjemper deretter om finaleplass, vurdert av en ekstern fagjury.
Region Øst
Kjedehotell- Scandic Lillestrøm
- Thon Hotel Oslofjord
- Scandic Ambassadeur Drammen
- Scandic Victoria Lillehammer
- Radisson Blu Trysil
- Lily Country Club
- Støtvig Hotel
- Hotel Riviera
Region Vest
Kjedehotell- Hotel Norge by Scandic
- Scandic Sunnfjord
- Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
- Scandic Alexandra Molde
- Quality Hotel Maritim
- Hotel Union Øye
- Hotel Charmante
- Hotel Victoria Stavanger
Region Midt
Kjedehotell:- Scandic Nidelven
- Clarion Hotel & Congress Trondheim
- Radisson Blu Royal Garden
- Scandic Hell
Premium Frittstående hotell
- Britannia Hotel
- Hotell Frøya
- Øyna Kulturlandskapshotell
Region Nord
Kjedehotell- Thon Hotel Lofoten
- The Dock 69°39 by Scandic
- Quality Hotel Richard With
- Thon Hotel Harstad
Premium Frittstående hotell
- Trasti & Trine
- Hurtigruten MS “Finnmarken”
Region Sør
Kjedehotell- Scandic Park Sandefjord
- Radisson Blu Caledonien Hotel
- Thon Hotel Parken
- Strand Hotel Fevik
- Hotel Klubben
Region Oslo
Kjedehotell- Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
- Clarion Hotel The Hub
- Radisson Blu Plaza Hotel Oslo
- Thon Hotel Storo
- Scandic Sjølyst
Premium Frittstående hotell
- Sommerro
- Hotel Bristol
Veien til en fantastisk frokost
Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i nært samarbeid med hotellbransjen selv. Kriteriene er lagt opp slik at det ikke skal være krav til eksempelvis et uforholdsmessig stort utvalg for å kunne nå langt i konkurransen.

Ankomst/mottakelse
Husk å ønske gjesten velkommen.
Vis at dere ser gjesten. Legg inn en hilsen også når frokosten er avsluttet, og sørg for at alle ansatte gjør det! Det er lite som skal til.
Atmosfære
- Innbydende lokaler
- Lyssetting
- Positiv eller negativ opplevelse av lydbildet
Logostikk
- Variert bordsetting/ikke for trangt
- Naturlig flyt i kundeopplevelsen
- Finner du lett det du leter etter
- Er det plass til å bevege seg
Hva skal til for å vinne i Norges Beste Hotellfrokost
Informasjonsfilm om konkurransen
Fagjuryen
Mer enn 400 av hotellene i Norge vurderes i Twinings Best Breakfast. Det vil så kåres distriksvinnere som igjen er med i kampen om finaleplass. Distriktsvinnere og finalistene blir vurdert av en ekstern fagjury.

Ørjan Johannesen
Ørjan er en prisbelønnet norsk kokk. Han vant Bocuse d'Or i Lyon i januar 2015, Bocuse d'Or Europe i 2012 og ble kåret til årets norske kokk i både 2011 og 2013. Ørjan er medeier i Bekkjarvik Gjestegiveri, og jobber i dag som restauratør, konseptutvikler, mentor og utøvende kokk.

Lars Erik Underthun
Lars Erik har skrevet en rekke kokebøker, vært tv-kokk og årets kjøkkensjef. Han har medaljer både fra kokke-OL og Bocuse d’Or. Han driver gourmetrestauranten Feinschmecker på Frogner. Lars Erik Underthun har vært leder for juryen i Twinings Best Breakfast helt siden 2006.

Fantastiske frokoster
La deg inspirere av noen av finalistene de siste årene. Opplev magien og kreativiteten som har blitt vist frem på våre fantastiske frokoster. Utforsk de utrolige rettene som har blitt skapt av talentfulle kokker, og la deg fortrylle av de unike smakskombinasjonene som har blitt presentert. Fra de mest delikate og kunstneriske presentasjonene til de mest smakfulle og innovative rettene, våre finalister har virkelig levert enestående frokostopplevelser. La deg inspirere av deres lidenskap og dedikasjon til matlaging, og la det vekke din egen kreativitet på kjøkkenet.
Twinings - Sourced With Care
Twinings benytter utelukkende te av høyeste kvalitet, og er i særklasse når det gjelder å jobbe med sitt etiske ansvar i hele verdikjeden.
Bærekraft får en større og større del av vår hverdag og det vil også gjenspeile seg i at bærekraft blir en enda viktigere del av Twinings Best Breakfast. Vi vet dette er viktig for alle, både leverandører, hoteller og merkevarer, og velger legge ekstra fokus på dette fremover. Twinings benytter utelukkende te av høyeste kvalitet, og er i særklasse når det gjelder å jobbe med sitt etiske ansvar i hele verdikjeden.
Bak kvaliteten på Twinings te ligger mange store og små valg. Vi vil selge premium produkter og er villige til å investere tid, arbeid og penger for å oppnå dette. Twinings kjøper direkte fra familiedrevne plantasjer i områder som p.g.a. jordsmonn og klima ikke gir de største avlingene, men til gjengjeld de beste råvarene. Det meste kjøpes fra Kina – teens hjemland. Kinesisk te er kjent for å ha ekstra høy kvalitet og god smak, da den vokser saktere og dermed utvikler smaken lenger. Det koster mer, men det smaker også bedre!
Twinings har egne Master Blenders som sikrer jevn og ikke bare god, men super kvalitet hele tiden. All Twinings te blir prøvesmakt 6 ganger før du kan nyte den gode smaken av ypperlig te som vokser sakte og behandles med «passion». Gjennom sitt engasjement i Ethical Tea Partnership, og sitt eget program Sourced With Care, sørger Twinings for at de som dyrker teen du drikker får sin del av verdikjeden og dermed muligheten til et bedre liv der de bor og arbeider.
Haugen-Gruppen, Norges råeste kompetansehus på mat og drikke!
Varekatalog - Storhusholdning
Mat til mange skal være hyggelig og godt. Fra Haugen-Gruppen får du kvalitetsprodukter og økt kunnskap om utvikling av menyer, trender og inntjening. Vi hjelper deg å heve mat- og drikkeopplevelsene uansett bransje.
Vinkatalog
Haugen-Gruppen er en ledende aktør med et stort sortiment. Du finner det du trenger i alle kategorier hos oss. Fordelen med det er at du får alt fra ett sted, og din konsulent hos oss kjenner deg og profilen til ditt serveringssted.
Vårt team
Haugen-Gruppens salgsapparat består av erfarne fagfolk innen kokk- og vinsomellier-faget. Ta gjerne kontakt for produktinformasjon, opplæring, ideer, konsepter, priser, logistikk og generell fagkunnskap.





