Gå til innhold
Haugen-Gruppen_sort
twinings_web_nytopp

Twinings Best Breakfast 2024
Norges Beste Hotellfrokost

Frokost sies å være dagens viktigste måltid og har blitt en viktig faktor både for forretningsreisende og turister når hotell skal velges. Twinings Best Breakfast har satt standarden for hvordan en god frokost skal se ut og smake. Haugen-Gruppen er konkurransens tekniske arrangør, og 10.generasjon i Twinings, Stephen Twining er konkurransens beskytter.

Årets vinnere er
Britannia Hotel og Thon Hotel Lofoten 

Gratulerer så mye til vinnere og finalister -og tusen takk til alle som har deltatt i konkurransen.

twinings_web_vinnere2
Kjedehotell

1. Thon Hotel Lofoten

2. Scandic Nidelven 

3. Hotel Norge By Scandic

twinings_web_vinnere
Frittstående Hotell

1. Britannia Hotel

2. Hotel Union Øye

3. MS Otto Sverdrup

2024-11-07 17.11.24-1
Thon Hotel Lofoten-1
Btitannia og Hotel Norge-1
Hotel Norge by Scandic-1
Hotel Union Øye-1
Juryen-1
Nidelven og Hotel Norge-1
Nidelven-1
Thon Hotel Lofoten 02-1
Sang-1
MS Otto Sverdrup_01-1
Ørjan-1
DSC03385-Enhanced-NR-1
Twinings-1
Hotel Norge by Scandic 02-1
Britannia Hotel 01-1

Presentasjon av hotellene i finalen

Juryens vurderinger
Kjedehotell

1. Thon Hotel Lofoten, med sine elegante lokaler og nydelig utsikt, tilbyr hotellet en enestående frokostopplevelse for sine gjester. Servicen er upåklagelig, atmosfæren er suveren, høy fokus på bærekraft og lokalmat, og matkvaliteten er førsteklasses. Med matlaging midt i frokostsalen og nydelig pianomusikk, gir det gjestene en unik følelse.

2. Scandic Nidelven utmerker seg spesielt med den tradisjonelle hotellfrokosten som de har perfeksjonert over tid. De håndterer en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og tilbyr enestående kvalitet, service og et imponerende fokus på bærekraft. Frokosten ved elven leverer et imponerende utvalg av mat og drikke for en fantastisk start på dagen.

3. Hotel Norge By Scandic tilbyr en frokostopplevelse i hjertet av Bergen som virkelig skiller seg ut. Det serveres en rikholdig buffet med nøye utvalgte delikatesser, hvor personalet tilbyr dagens spesialiteter ved bordene for å gi gjestene det lille ekstra. Kombinasjonen av førsteklasses service og sesongens beste smaker gjør frokosten på Hotel Norge til en ypperlig start på dagen.

Frittstående hotell

1. Britannia Hotel gir gjestene en frokostopplevelse utenom det vanlige, med kvalitet og førsteklasses service i sentrum. Frokosten serveres i en elegant frokostsal som kombinerer klassisk luksus med en avslappende atmosfære, og personalet sikrer at hver detalj er ivaretatt for å gi en enestående start på dagen. Med et sterkt fokus på bærekraft og et imponerende utvalg av lokale spesialiteter, byr Britannia Hotel på en unik frokostopplevelse.

2. Hotell Union Øye ligger i storslåtte omgivelser og serverer frokoster som skaper uforglemmelige minner. Her kan du nyte frokosten i en ærverdig frokostsal tett på naturen, og hotellet byr på en unik kombinasjon av naturopplevelser, historie og matglede. Som et sertifisert Miljøfyrtårn setter de bærekraft og førsteklasses service i fokus.

3. Hurtigrutens signaturskip MS Otto Sverdrup setter en ny standard for frokostopplevelser til sjøs. I en vakker spisesal med panoramautsikt over norskekysten serveres delikatesser fra buffet og meny, basert på bærekraftige, lokale råvarer som hyller norsk matkultur. Med fantastisk service og kystens rikdom på tallerkenen, blir frokosten en uforglemmelig matopplevelse.

DSCF7186
Semifinalister 2024

Konkurransen er delt inn i to kategorier, frittstående hotell og kjedehotell. Vi kårer semifinalister i begge kategorier fra seks ulike distrikter. Distriktsvinnerne kjemper deretter om finaleplass, vurdert av en ekstern fagjury.

Region Øst
Kjedehotell
  • Scandic Lillestrøm
  • Thon Hotel Oslofjord
  • Scandic Ambassadeur Drammen
  • Scandic Victoria Lillehammer

Frittstående hotell
  • Lily Country Club
  • Hotell Refsnes Gods
Region Vest
Kjedehotell
  • Hotel Norge By Scandic
  • Scandic Sunnfjord Hotel & Spa
  • Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
  • Quality Hotel Maritim
Frittstående hotell
  • Hotel Union Øye
  • Hurtigruten «MS Otto Sverdrup»
Region Midt
Kjedehotell:
  • Scandic Nidelven 
  • Scandic Hell  
  • Clarion Hotel & Congress Trondheim
  • Radisson Blu Royal Garden Hotel
Frittstående hotell:
  • Britannia Hotel
  • Hotell Frøya
Region Nord
Kjedehotell
  • Thon Hotel Lofoten
  • Thon Hotel Harstad
  • Scandic Ishavshotel
  • Radisson Blu Hotel Tromsø
Frittstående hotell
  • Trasti & Trine
Region Sør
Kjedehotell
  • Scandic Park Sandefjord
  • Scandic Kristiansand Bystranda
  • Radisson Blu Caledonien Hotel
  • Thon Hotel Arendal
Frittstående hotell
  • Strand Hotel Fevik
  • Hotel Klubben
Region Oslo
Kjedehotell
  • Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
  • Clarion Hotel The Hub
  • Radisson Blu Plaza Hotel Oslo
  • Thon Hotel Storo
Frittstående hotell
  • Sommerro
  • Amerikalinjen
  • Hotel Continental

Veien til en fantastisk frokost

Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i nært samarbeid med hotellbransjen selv. Kriteriene er lagt opp slik at det ikke skal være krav til eksempelvis et uforholdsmessig stort utvalg for å kunne nå langt i konkurransen.

twinings_web_kriterier

Ankomst/mottakelse

Husk å ønske gjesten velkommen.
Vis at dere ser gjesten. Legg inn en hilsen også når frokosten er avsluttet, og sørg for at alle ansatte gjør det! Det er lite som skal til.

Atmosfære

  • Innbydende lokaler
  • Lyssetting
  • Positiv eller negativ opplevelse av lydbildet

Logostikk

  • Variert bordsetting/ikke for trangt
  • Naturlig flyt i kundeopplevelsen
  • Finner du lett det du leter etter
  • Er det plass til å bevege seg

Hva skal til for å vinne i 2024?

Informasjonsfilm om årets konkurranse

 
Fagjuryen

Mer enn 400 av hotellene i Norge vurderes i Twinings Best Breakfast. Det vil så kåres distriksvinnere som igjen er med i kampen om finaleplass. Distriktsvinnere og finalistene blir vurdert av en ekstern fagjury.

twinings_web_jury3
Ørjan Johannesen

Ørjan er en prisbelønnet norsk kokk. Han vant Bocuse d'Or i Lyon i januar 2015, Bocuse d'Or Europe i 2012 og ble kåret til årets norske kokk i både 2011 og 2013. Ørjan er medeier i Bekkjarvik Gjestegiveri, og jobber i dag som restauratør, konseptutvikler, mentor og utøvende kokk.

 
twinings_web_jury
Ellen Aabol

Ellen er en populær norsk matprofil, kokebokforfatter og influencer. Hun deler daglig matglede gjennom sosiale mediekanaler og ble nominert til «Årets matblogg» i Vixen Influencer Awards i 2021. I 2023 var Ellen på norske tv-skjermer som meddommer i Masterchef Unge Talenter og som deltaker i Camp Kulinaris.

twinings_web_jury2
Lars Erik Underthun

Lars Erik har skrevet en rekke kokebøker, vært tv-kokk og årets kjøkkensjef. Han har medaljer både fra kokke-OL og Bocuse d’Or. Han driver gourmetrestauranten Feinschmecker på Frogner. Lars Erik Underthun har vært leder for juryen i Twinings Best Breakfast helt siden 2006.

DSCF7014

Fantastiske frokoster

La deg inspirere av noen av finalistene de siste årene. Opplev magien og kreativiteten som har blitt vist frem på våre fantastiske frokoster. Utforsk de utrolige rettene som har blitt skapt av talentfulle kokker, og la deg fortrylle av de unike smakskombinasjonene som har blitt presentert. Fra de mest delikate og kunstneriske presentasjonene til de mest smakfulle og innovative rettene, våre finalister har virkelig levert enestående frokostopplevelser. La deg inspirere av deres lidenskap og dedikasjon til matlaging, og la det vekke din egen kreativitet på kjøkkenet. 

twinings_web_karusell6
twinings_web_karusell3
twinings_web_karusell7
twinings_web_karusell4
twinings_web_13_14
twinings_web_karusell8
twinings_web_karusell
twinings_web_karusell5
twinings_web_karusell2

Logo_Twinings_01

twinings_sourced_bilde
Twinings - Sourced With Care

Twinings benytter utelukkende te av høyeste kvalitet, og er i særklasse når det gjelder å jobbe med sitt etiske ansvar i hele verdikjeden.

Bærekraft får en større og større del av vår hverdag og det vil også gjenspeile seg i at bærekraft blir en enda viktigere del av Twinings Best Breakfast. Vi vet dette er viktig for alle, både leverandører, hoteller og merkevarer, og velger legge ekstra fokus på dette fremover. Twinings benytter utelukkende te av høyeste kvalitet, og er i særklasse når det gjelder å jobbe med sitt etiske ansvar i hele verdikjeden.

Bak kvaliteten på Twinings te ligger mange store og små valg. Vi vil selge premium produkter og er villige til å investere tid, arbeid og penger for å oppnå dette. Twinings kjøper direkte fra familiedrevne plantasjer i områder som p.g.a. jordsmonn og klima ikke gir de største avlingene, men til gjengjeld de beste råvarene. Det meste kjøpes fra Kina – teens hjemland. Kinesisk te er kjent for å ha ekstra høy kvalitet og god smak, da den vokser saktere og dermed utvikler smaken lenger. Det koster mer, men det smaker også bedre!

Twinings har egne Master Blenders som sikrer jevn og ikke bare god, men super kvalitet hele tiden. All Twinings te blir prøvesmakt 6 ganger før du kan nyte den gode smaken av ypperlig te som vokser sakte og behandles med «passion». Gjennom sitt engasjement i Ethical Tea Partnership, og sitt eget program Sourced With Care, sørger Twinings for at de som dyrker teen du drikker får sin del av verdikjeden og dermed muligheten til et bedre liv der de bor og arbeider.

     Untitled-3

Haugen-Gruppen, Norges råeste kompetansehus på mat og drikke!

twinings_web_bunn2
Varekatalog - Storhusholdning

Mat til mange skal være hyggelig og godt. Fra Haugen-Gruppen får du kvalitetsprodukter og økt kunnskap om utvikling av menyer, trender og inntjening. Vi hjelper deg å heve mat- og drikkeopplevelsene uansett bransje.

Bilder_bokser_vinkatalog-1
Vinkatalog

Haugen-Gruppen er en ledende aktør med et stort sortiment. Du finner det du trenger i alle kategorier hos oss. Fordelen med det er at du får alt fra ett sted, og din konsulent hos oss kjenner deg og profilen til ditt serveringssted.

twinings_web_bunn
Vårt team

Haugen-Gruppens salgsapparat består av erfarne fagfolk innen kokk- og vinsomellier-faget. Ta gjerne kontakt for produktinformasjon, opplæring, ideer, konsepter, priser, logistikk og generell fagkunnskap.